opowiedzieć chciałam historię
o jednej nodze, która stała, widziała wszystko
przed, po i za...
i potem upadła druga noga mężczyzny tam,
gdzie nie ma nic,
a oni zioną jadem
zanim obudzisz smoka ze snu,
wodą oblejesz jego paszczę
zastanów się dwa razy...
zanim zabierzesz kaganiec szaleńcowi,
zanim pomodlisz się do słońca,
które nic nie wie
te rzeczy nie mają znaczenia,
wokół migawki świata
nie ma co płakać
urodzi się nowa,
a teraz zabierzesz starą ze sobą
w podróż,
zdartą głowę
wygarnij jemu, że nie wiedział
że nie było go tam,
że nic nie dał
obudzisz się z kacem,
poczujesz ściśnięte kiszki
wyrzutnią do celu...po złote zęby
ruszaj
Dodane przez on-the-hill
dnia 23.06.2015 03:32 ˇ
9 Komentarzy ·
605 Czytań ·
|