Czy boisz się śmierci?
Czy ona Ci w głowie mąci?
Czy od zawsze o niej myślisz?
Czy nie wiesz, że to się ziści?
Czy Ty chcesz martwym być?
I mnie samego zostawić?
Czy trudno jest Ci żyć?
Czy tylko nie masz odwagi?
Za czym Ty w ogóle gonisz?
Czy nie wiesz ile serc ranisz?
Ilu ludzi zawodzisz?
Czy Cię to nie obchodzi?
Czy nie wiesz ile jest ciał
Ciebie kochających?
I nawet choćbyś nie chciał
Z Tobą współcierpiących.
Czy nie wiesz ile jest dusz
Modlących się za Tobą?
Choć są znikome jak kurz
Zdziałać cuda mogą.
Dodane przez veles
dnia 30.04.2015 12:38 ˇ
12 Komentarzy ·
513 Czytań ·
|