"Odszedłeś bez pożegnania,
Nie było przy Tobie nikogo,
Kiedy poszedłeś Ostatnią
I Bezpowrotną Drogą."
Gdy się dowiedziałem zapłakało mi serce,
I zadrżało pełne bólu i z trwogą;
Duch się szarpie w przebolesnej rozterce,
Od kiedy poszedłeś tą bezpowrotną drogą...
Brakuje mi Ciebie, mój bliski Przyjacielu,
Nie chcę w mym życiu, prócz Ciebie, nikogo,
Nie liczę już nawet tych lat minionych wielu.
Odszedł Tata nasz bezpowrotną drogą...
Jesteś stale w mym sercu, w mej pamięci,
Gdy widzę tych ludzi co żyć już nie mogą.
I módl się, niech życie mnie nie zniechęci.
Niech jeszcze nie pójdę bezpowrotną drogą...
"Odszedłeś bez pożegnania,
Nie było przy Tobie nikogo,
Kiedy poszedłeś Ostatnią
I Bezpowrotną Drogą."
Dodane przez veles
dnia 07.04.2015 22:09 ˇ
12 Komentarzy ·
834 Czytań ·
|