Dziewczyno pamiętam
byłaś czarna jak kruk
czemu cię nie chciałem
wie tylko Bóg
listy pisałem
po nocach nie spałem
to od ciebie raz pierwszy
dostałem tomik wierszy
byłaś wyższa ode mnie
chciałem więc urosnąć
lubiłaś malutkich
to musiało mną wstrząsnąć
"nie ważne co na zewnątrz
co w środku ważne"
pisałem myślałem
że z tobą to zacznę
polubiłem twą siostrę
rodziców poznałem
lecz się w twej koleżance
bliskiej zakochałem
pisać do ciebie
po roku przestałem
bo jestem leniwy
o tobie zapomniałem
ta muzyka i to miejsce naraz
co za przykre wspomnienia
jednak kocham cię teraz
tak bez zastanowienia
Dodane przez veles
dnia 17.03.2015 23:47 ˇ
7 Komentarzy ·
573 Czytań ·
|