Źródło jakim Wikipedia
prawdziwe jak inne media
możesz napotkać nonsens w niej
trochę rozumu użyć chciej
(Such a source as Wikipedia
is as true as other media
'cause you can find nonsense in it
employ your brain, at least a bit)
Gdy wątpliwość cię nachodzi
wyjaśnienie nie dogodzi
lepiej w innych źródłach szukać
niźli wiedzą z Wiki brukać
Szukasz też w obcych językach
ale problem wciąż nie znika
w końcu machasz na to ręką
bo klikanie jest udręką
Jak umęczysz się szukaniem
i po próżnicy kopaniem
zaproponuj coś od siebie
Wiki przyjmie to od ciebie
Tak się rodzi dobra wiedza
niechaj nikt się nie uprzedza
bo twój wpis będzie właściwy
tam gdzie opis nieprawdziwy
Dodane przez niebieskieucho
dnia 13.02.2015 23:04 ˇ
6 Komentarzy ·
602 Czytań ·
|