heros łeb urwał hydrze
rozbiegli się lizusy bardowie
w cztery strony świata
szybciej niż pluskwy na widok światła
gloria!
czytałam w gazetach
heros dostał Wielkie Odznaczenie za Zabicie
i był goszczony na śniadaniu
cielsko puchło w słońcu
stanowiąc palący problem smrodu i much
dla niewdzięcznych maluczkich
rada starców wydała nakaz wysiedlenia bo:
a) nie wzejdzie chleb na polu nasączonym jadem
b) nigdy nie rozłoży życiodajna gleba parszywego ścierwa
będzie zalegać
rozdęty wrzód na matce ziemi
aż przeminą pokolenia mrówek i pszczół
a wtedy kolejny heros
skazi kwitnącą łąkę szlachetnym
morderstwem
|