( z cyklu: św. Jan Paweł II patron Polski)
Świat przemienienia jak
duch globowy
co wschodzi z słońca jak
z strumienia wody
i ryba złota co z rąk
uciekła jak ptak o śpiewie
i poszum drzewa przy
szarych skałach
na wylewisku pod skalnym
urwiskiem
w spokojnych łąkach
przestrzeniach
Posiew kaczeńców jak łąk
odmieńców
w śmiałych
marzeniach pomiędzy
pasmami
wiecznymi przemian
A ja zaś spałem i żyłem
i oddychałem
i byłem częścią
i duchem stworzenia
Agamemnon
Dodane przez Agamemnon
dnia 25.10.2014 19:31 ˇ
12 Komentarzy ·
509 Czytań ·
|