Gdzie pachnące
lawendowe pola,
sady cytrusowe,
słodyczą nasycony
zapach pomarańczy
i te gorące wieczory
gdzie tajemnicze cykady
grają tak radośnie.
To wszystko jest tam
gdzie szalone morze
ku brzegowi fale goni.
Tam znani malarze
błękit nieba,
szmaragd morza,
zieleń winnic,
słoneczników kolor
w ramy zamykali.
Gdzie Van Gogh
żółte pola malował
a Cezanne martwą naturę
na płótnie utrwalił
a Renoir czas i chwilę
w obrazy oprawił.
Dodane przez iwonazaborowska
dnia 12.06.2014 16:32 ˇ
7 Komentarzy ·
688 Czytań ·
|