Co roku wybierają z pięknych dziewcząt miss świata,
by czar ich ciał podkreślić, zdobi je zmysłowa szata,
gdy w kalendarzu kartek przybędzie,
tym pięknościom powabu ubędzie,
miejsce ich zajmą spragnione sławy nowe ślicznotki,
będą cieszyć oko jurorów niczym choinkowe błyskotki,
czym jest zmieniająca się na gorsze uroda?
która nie powraca jak rozkapryszona pogoda,
wraz z latami zanikną czary owych złudnych wartości,
gdy zawładnie ciałem bezlitosna brzydota starości.
Dodane przez jacek dyć
dnia 01.03.2014 16:27 ˇ
5 Komentarzy ·
553 Czytań ·
|