Wiem, że nigdzie nie odlecimy, choć ziemia jest ostra,
a noc taka niska
Bartek Ilczuk, "Pod kopułą"
to poleję jeszcze po jednym. za tych, co na morzu filetują ryby
na norweskich kutrach. cyprian, cholera, znowu rozlewasz
smutek i melancholię. wredne uczucie, jak patrzą ci w gały,
te tresowane dobermany. kurwa, wygraliśmy wojnę i nic.
historio, historio, pisałbym cię na nowo, zza zamglonych szkiełek
świeżo wyjętych z lodówki. ułańska szabla, honor rewolweru,
pisałbym i strzelał. już noc nam się zsuwa na oczy, lepiej będzie
patrzeć na zmoknięte wróble pod dachem. czytaliście kinga?
tam całe miasto odcięło od świata, całe miasto! a my tutaj pijemy
wolni i niezawiśli, każdy może trzasnąć drzwiami. pij, cyprian, pij!
nawet serial już jest.
Dodane przez trebor
dnia 21.12.2013 23:44 ˇ
1 Komentarzy ·
668 Czytań ·
|