Byłem tam, za drutem kolczastym
Stałem tam, w kolejce do komory
Lub po dziewięć gram ołowiu
Wystrzelone w tył głowy
Chciałoby się jeszcze pożyć
Choć śmierć niosła wyzwolenie
Chciałoby się jeszcze pożyć
Gdyby nie ten ból i cierpienie
Jednak nadzieja umiera ostatnia
A ja trochę jej jeszcze miałem
Pokaleczonymi palcami
Swe marne życie trzymałem
Kiedy przyszedł czas
Biegłem pod ostrzałem
Przeszedłem przez zasieki
Przed psami uciekałem
Teraz jestem tu
Słońce świeci w moją twarz
Wyrwany z okropnego snu
Odkrywam na nowo świat
Będąc tam, o wolności i szczęściu śniłem
To podtrzymywało mnie na duchu, dodawało wiary
Teraz jestem tu, gdzie jest dobrze
A jednak miewam koszmary
Dodane przez EdwardH
dnia 24.10.2013 06:45 ˇ
2 Komentarzy ·
319 Czytań ·
|