Zera warte
były słowa,
setka,piwo
kac, chartówka
Przez komórkę
terapeuta,
za wizytę
chciał dwie stówki.
W internecie
za ta sumę,
pragną tylko
nicki e-mail.
Myśl spłodziła
ista gości,
co żądali
bimbru, wódki.
W piątek
światu ogłosiłem,
chcę bez fanfar
stawiać kroki.
Każdą pomoc
mile witam,
co hartuje
nowe życie.
Wierze w szczęście
odrodzenie,
bo nirwana
sunojatą.
Druga lista
smutna spoczła,
w niej skrzywdzeni
przez pijaka.
Musze im to
wynagrodzić,
myślą, sercem
zniczem,mową.
W trzeciej liście
świt SKINNERA,
wznosi godność
ster człowieka.
Za wskazówki
wam dziękuje,
bo od dzisiaj
abstynentem.
Nie zapukam
do AA,
będę kroczył
własną ścieżką.
Lublin, 02.08.2013 r. Hanik Jan Majowski
Dodane przez Jan Majowski
dnia 28.09.2013 09:54 ˇ
6 Komentarzy ·
554 Czytań ·
|