Niewinna twarz jak puste płótno,
Tam każda barwa to uczucie,
Widzę szarość, czy jest Ci smutno,
Dziś Twój dzień, poczuj to ukłucie,
Co dzień los swym pędzlem maluje,
Dziwaczny zarys Twego życia,
Lecz dziś czerwieni potrzebuje,
Smak wiosny, czas wyjścia z ukrycia ,
Co raz mniej na płótnie przestrzeni,
Czy wiesz, że życie jest jak obraz,
Byle by nie w jednej odcieni,
I żeby był to cenny okaz,
Maluj swój obraz kolorami,
Miłość to nie wszystko co mamy,
I jak najdłużej zostań z nami,
jak najpóźniej opraw go w ramy...
Dodane przez Noga
dnia 12.07.2013 13:11 ˇ
11 Komentarzy ·
660 Czytań ·
|