Dzisiaj nie walczę
Mam całodniową przerwę na kawę
Na skurwysyństwo nie patrzę
Omijam je szerokim kołem
Dziś opatruję dłonie od bicia poranione
Żadne przekleństwo nie ciśnie mi się na usta
Milcząc piorę ubranie od krwi poplamione
Szoruję buty, czyszczę broń
Dziś nie czuję nienawiści
Wszystko chłodno kalkuję
Nawet nie piję
Zaległe sprawy rozwiązuję
Wywieszam białą flagę
Dalej, ubliż mi
Przełknę każdą zniewagę
Żadnego ciosu nie oddam
Z uśmiechem na ustach
Zapadam w sen
Jutro ruszam do boju
Jutro poleje się krew
Dodane przez EdwardH
dnia 23.04.2013 11:05 ˇ
2 Komentarzy ·
279 Czytań ·
|