Cały ten świat
Którego Ty już nie poznasz
Zapamiętuję dla Ciebie
Wszystkie te cudowne magiczne miejsca
Pełne zieleni i słońca
Wszystkie ulice tajemniczej Atlantydy
Wszystkie skarby złotego Eldorado
Ludzi gesty uśmiechy
Ptaki kwiaty i chmury
Zamykam na zawsze w swoich źrenicach
Zapisuję skrupulatnie w notatniku duszy
Aby kiedyś wiele wieków później
Te wszystkie magiczne obrazy
Ciemną deszczową nocą
Wyświetliły się na ekranie
Twych zamkniętych powiek
I choć nigdy nie rozumiesz
Ich prawdziwego znaczenia
Zbieram wszystko co mogę
Do siebie
Do środka
Abyś gdy już tego nie będzie
Mógł to w sobie odnaleźć
I nieść dalej
Mój kochany nieznany
Pra pra wnuku
|