Wiedza o przyszłości nas zniszczy...
Życie
Wiele bym mógł zamieścić teraz pięknych słow
Życie
Piękna podróż ułożona z cierni kwiatów róż
z wielkimi szczytami i nizinami, potyczek i upadków
Życie
Dostojne przyjmowanie ciosów rzeczywistości różnorakiej
Walka z swoim cieniem strachu i reakcjami innych
Życie
Odwieczne ucieleśnienie dążeń człowieka po drabinie społeczno-ekonomicznej
To wydzieranie sobie masztów i flag na kształt i rodzaj posiadania miejsca na nieboskłonie
Życie
Wędrówka pomiędzy decyzjami swoimi a innych
Pod prąd rzeki, lub wprost niczym taran, decydowanie za innych
Życie
Ktoś już mądrze powiedział, ja nie będę lepszy tragi-komedyja
Wśród powieści poezji i prozy tegoż życia
Tylko ono opowiada się nawet w trakcie tej chwili opisywanej
Tu i teraz. Nie wymuszone. Nie zaniechane, nie odgadnięta tajemnica
pasji, siły, ciekawości oraz doskonałości w swojej nieprzewidywalności
Tysiąca ludzkich krzyków i łez zgromadziła ziemia ta deszcze
W glebę, czy piaski pustyni, w oceany wspomnień
W rwące potoki górskich rzek zalewające nasze marzenia i plany
Niszcząca siła ucząca pokory i bezbronnej, bezradnej cierpliwości
Kryjąca za sobą niemy krzyk rozpaczy i dramatów naszych.
Tak, to wszystko jest życiem.
Procesem toczącym się od wieków, po wieki... wieków.
Czy wierzycie, czy nie.
Czy jesteście za, czy przeciw.
Czy macie zażalenia, czy walczycie z władzą najwyższą z nieba pochodzącą
Czy tą ludzka na ziemi uzupatorsko przejmująca wszystko co widzi na przestrzeni prerii, czy depresji głębin
Życie.
inspirowane ,,Paycheck" oraz bezsenną nocą z 22/23 marca wiosna / a astronomiczna zima.
Dodane przez BarnabaPisarczyk
dnia 23.03.2013 04:38 ˇ
10 Komentarzy ·
595 Czytań ·
|