Czas zapukał
-dziś są twoje urodziny
czy pamiętasz które?
-nie podpowiadaj
policzę sama
CISZA
przecież jest lato jedwabne
przecież gdzieś są ludzie
Dziś są moje urodziny
a kwiaty nie zaczęły mocniej pachniec
Monet nie wstał z grobu
niebo nie pękło z zachwytu
TYLKO
z kranu kapała woda
sklep otworzyli o szóstej
poranna kawa miała
ten sam smak
pies sąsiada jak zawsze podał mi łapę
TYLKO
cichy wiatr
popieścił moją twarz
aż serce me zamarło
ze wzruszenia
Dodane przez srubka12345
dnia 06.02.2013 07:47 ˇ
10 Komentarzy ·
674 Czytań ·
|