"Dla Niepodległej idziemy razem"
Traktem Królewskim do Belwederu,
a jeśli komuś nie jest po drodze,
miej go w opiece swej Zbawicielu.
My przez Krakowskie i Nowym Światem
z pieśnią na ustach niesie'm sztandary.
"Pierwszą Brygadę" słychać nad miastem,
"Witaj Zosieńko - my są ułani".
Tak pochodzimy sobie po mieście,
złożymy kwiaty, powspominamy
tych oszołomów, co dla idei
za kraj nasz piękny życie oddali.
Sztab policyjny jest w pogotowiu,
idziemy śmiało Dziką i Smoczą,
na Spornej, Dumki i Na Rozdrożu
nikt nie zagrozi naszym proporcom.
Cara już zdjęli nasi przed laty
i krzywd rachunki też wyrównane.
My dziś u siebie są sobie pany,
wzniośle wdrażamy normy utarte.
Dodane przez viviana
dnia 11.11.2012 19:37 ˇ
5 Komentarzy ·
541 Czytań ·
|