mała ruda mrówka w szkole
mówi
drogi profesore
chociaż uczyć bym się chciała
to we wszystkim jestem mała
mała główka chude nóżki
taki trochę styl francuski
cóż że w talii duże wcięcie
wiedzy z tego nie przybędzie
nie uważasz profesore
że mi ciężko będzie w szkole
masz się uczyć bez pardonu
niepotrzebne gadki komu
musisz pilną być i tyle
takich leni mam po szyję
gdybyś uczyć się przestała
to wyrośniesz na cymbała
nie pomoże ci uroda
że francuska gadać szkoda
tu się mylisz profesore
nie ma pracy dziś po szkole
często inne to walory
mogą dać nam dochód spory
to uroda czy spryt jaki
robią z ludzi tych bogatych
nie uważasz profesore
że to wszystko jakieś chore
Dodane przez PaULA
dnia 21.10.2012 21:52 ˇ
3 Komentarzy ·
553 Czytań ·
|