Osobliwość inwencji
Postać o wielu twarzach
Nie mająca ostoi
Mnożeniu się w przekazach
Kto lub co za tym dziełem się kryje
Że na planie jest niewidoczna
Jak gramatykę stosuje
Bo czytanka nie jest potoczna
A tak to - tabliczka mnożenia
Rodzących się potrzeby słów
W takim mierniku przeobrażona
Rodem pochodzenia z głów
Mózg co odwrotność ducha
Nikt nie zaprzeczy że wszechświat bezmyślny
Czas co nie z kalendarza
Ciągle owocny i wieczny
Kto nas ustawia na pomyślności
Każdy odpowiedź tą zna
Może nie uznać "sportowo / religijny"
Bo nadzieja obiecana
Na tych zasadach kreacja mózgu
Czego to niby nie było
Buduje fundament o fotelu
Co nietykalne ożyło
I co tu miłość duch albo serce
Jak dobrze że nie istnieje
Bo samo dobro otacza ziemie
Że zwycięzcy święci nad tym pracuje
Zbiory miłości o pomyślności
Że wierzę w świat wirtualny
Ta ścieżka dostępna o potoczności
Rozpracowuję jestem genialny
kenez
Dodane przez kenezmajnas
dnia 11.08.2012 16:50 ˇ
2 Komentarzy ·
507 Czytań ·
|