Treść wyssana z mlekiem matki
By na ziemi tworzyć niebo
Pomijając twór logiki
Co to czas, albo światło
O miłości tyle słów
Proponuję własne serce
Się mnożących torów z głów
Mózg przewyższa własną duszę
Kapitalizm ekonomia
Pieniądz cuda czyni
Bo alfabet to logika
A pochodzi z ziemi
Bo w przyrodzie nic nie ginie
To co z mózgu się przedkłada
Jak w krążeniu wirtualne
Pustosłowie gada
Nic nowego w przeciąganiu
Biorcy dawców połykają
By cieszyli się w uznaniu
Jak z nadzieja się rymują
I cóż z tego, że inwencja
Daje bez serca ducha
Jeżeli zasada miłosna
Nie wpada do ucha
A że wszechświat jest bezmyślny
W pomyślności niepowtarzalny
Czego nie było umiejętny
Wydaje się być - ducha władny
kenez
Dodane przez kenezmajnas
dnia 09.07.2012 18:06 ˇ
5 Komentarzy ·
582 Czytań ·
|