(wnuczce z USA)
z dumą obserwuję rozkwita dopiero
uczy się poznawać
twarze i odgłosy
rozpoczęła wyścig
małą stopką daje znać
uczy się tego świata
wciąż ją widzę na szklanym ekranie
nie mogę dotknąć
ciepłych rączek
próbuję zrozumieć
ocean się burzy sojusznik milczy
każdego dnia
nie umiem prosić
przybierać grzecznych póz pielgrzyma
marzę ciągle marzę
Dodane przez balkazek1
dnia 19.04.2012 09:51 ˇ
0 Komentarzy ·
438 Czytań ·
|