powiesz
takich miejsc jak to
w moim mieście jest wiele
ceglane rany od lat chorej kamienicy
brama o spojrzeniu pijaczka
okna wybite trudną przeszłością
już nie zapraszają przyjezdnych
przelotnych kochanków
zamiast tego zawstydzone
czekają po raz pierwszy
na odrobinę współczucia
każda bruzda ma tu swoją
nieopowiedzianą historię
wyryte słowa
już nie do odczytania
i tak jak całe moje miasto
są prawdziwe
może przesadnie
jak na XXI wiek
Dodane przez an_dantino
dnia 14.04.2012 22:18 ˇ
4 Komentarzy ·
575 Czytań ·
|