(Uczony jest człowiekiem,
który wie o rzeczach nieznanych innym
i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy)*
powiedz jak bardzo jestem ważny
skwituję los uśmiechem pajaca
zaczepiającego sznurki
do kratownic nieczynnych mostów
nad starym korytem wszyscy inni
wpatrzeni z odrazą
w mury współczesnych świątyń
bez schodów na wieżę
niepełnosprawnych wozi winda
em ce kwadrat w nieskończoność
wstydzisz się za Einsteina*
a właściwie tego że nie nosił brody
Dodane przez Andrzej Kręty
dnia 13.04.2012 05:47 ˇ
8 Komentarzy ·
671 Czytań ·
|