zbliża się święto lasu
mieszkańcy grabią i palą liście
podczas zimy zdechły jeszcze bardziej
choć już wcześniej nieżywe
uzależnieni grzebią paczki mew
klubowych LM-ów by skończyć z nałogiem
orszak dionizosa jest gdzieś niedaleko
teraz z nowym układem tanecznym
bębny tam-tamy werble tamburyny
bachantki gorliwie obsługują grzechotki
jakby komuś waliły
to muzyka grzechu i ochotki
jarmark festyn diabełki joja drożdżówki osy
jak poczujesz rytm to zgrzeszysz
Dodane przez Berele
dnia 31.03.2012 19:46 ˇ
3 Komentarzy ·
508 Czytań ·
|