byłam na pchlim targu
kupiłam cenny prezent
bezużyteczny do celebrowania
bibelot z dawnych lat
podpisałam ode mnie
nic więcej
będzie stał w serwantce
obrastał absurdalną troską
niesprzedawalny
pojedzie z tobą
w każde nowe miejsce
zaciekawione pytanie
przywoła ducha Andersena
baśniowo pozdejmujesz
delikatne dotknięcia wspomnień
zachwycone dziecięce oczy
wysłuchają wymyślonej historii
wyczarujesz dla nich opowieść
w klimacie przeszłości
wymazanej pod gruzami
Dodane przez bkm
dnia 13.02.2012 23:06 ˇ
5 Komentarzy ·
664 Czytań ·
|