A co to za wielka sztuka
przemienić wodę w wino?
To żaden cud:
tego już dawno nauczył mnie ojciec.
Większą sztuką jest wywołać ducha,
albo-gdy zaprzeczenie drugiemu przykazaniu
każe nienawidzić pełnych pychy
sprawców osobistego nieszczęścia
-wywołać efekt placebo, bo to jedyny sposób
aby ból istnienia ustąpił na trzeźwo.
A cóż to za sztuka chodzić po wodzie?
Na ulicy po deszczu robię to bez wysiłku.
Nikogo też nie dziwi,
gdy po wchłonięciu odpowiedniej porcji ducha,
lewituję.
Muszę już lecieć.
Co do innych cudów
pogadamy innym razem.
Dodane przez Mateusz Kielan
dnia 08.02.2012 20:10 ˇ
12 Komentarzy ·
590 Czytań ·
|