trójkąty ulic w których zbiera się jesień.
wyszczerbione gzymsy zakurzonych kamienic,
smutna piłka kopnięta pod mur
z wyblakłym napisem... rulez.
prawie Londyn. prawie Soho, gdy patrzysz
na stojące w drzwiach nagie dziewczyny.
czekają na swoich żołnierzy. włóż mundur,
zaśpiewaj piosenkę. aż tak bardzo
świat się nie zmienił, wciąż kocha kuglarzy,
handlarzy, malarzy. o świcie zerwiesz się
z łóżka, jeszcze liście zaszeleszczą pod butem,
idzie zima, daj ognia, niech płonie
jeszcze jedna zapałka przy oknie.
Dodane przez trebor
dnia 09.12.2011 10:59 ˇ
3 Komentarzy ·
654 Czytań ·
|