napełniam sobą wnętrze dnia
zapiskiem oczywistości
szablonem do zamieszkania
wierzchołkiem góry lodowej
w alkoholowej tęczy
dla innych
nie dla siebie
a jednak tyle razy każdego dnia
przechodzę na drugą stronę życia
czasem to sen czasem jawa
gdy przestrzeń w promienie
rozdzielam światełkiem
dla siebie
czasami dla ciebie
czy warto zatem oznaczać granicę
między materialną a duchową stroną
jednego życia
gdy obie są prawdziwe
tak samo
Dodane przez swacha marian
dnia 22.06.2011 10:13 ˇ
0 Komentarzy ·
539 Czytań ·
|