Tak powszechnie dostępny alfabet
Jak wszystko co wymyślone
Kończy się jogo moment
Jak sztuczne światło zaćmione
Podobny jest środek płatniczy
Wystarczą karty czytankowe
Gdyż nie jest to podmiot co wieczny
Dzieła jak światło odblaskowe
Nakład wkładany w inwencję
Z mózgu sterowanie człowieka
Tak się zapisze książkę
"W tabletkę a wyda apteka"
Zgodność do jednomyślności
Ta nadzieja poprawy świata
Rozpowszechnionej serdeczności
Jak czarna skrzynka, co w samolocie lata
Tak to w zdrowym ciele zdrowy duch
Albo będzie go można wymienić
Tabletkę połknąć - jestem zdrów
W ten sposób miłość po swojsku uziemić
I chociaż wszyscy maja usta
Lecz nie dane wszystkim pisać
Trzeba posiadać moc pieniądza
By w tabletki wiedzę wkładać
Dodane przez kenezmajnas
dnia 07.06.2011 21:14 ˇ
1 Komentarzy ·
460 Czytań ·
|