Ernestynie Waluszczyk
Coś jest takiego dziwacznego
między nami co
sprawia że jesteśmy tak
blisko i tak daleko.
A jakbyśmy nie byli
jesteśmy ze sobą
bardziej bez słów
niż dzięki słowom.
Ale paradoks polega
na tym że obydwoje
uważamy że słowo
jest źródłem życia.
I obydwoje za pomocą słów
usiłujemy przekazać to
co inni przekazują sobie
bez słów i bez ceregieli.
A nawet jeżeli z obiekcjami r11;
tym bardziej obowiązuje nas
etykieta bardziej święta
niż przyzwoitość jest praktyczna.
Dodane przez aniwax
dnia 11.05.2011 08:49 ˇ
9 Komentarzy ·
529 Czytań ·
|