istotne jest to, czy gra czy nie
los i gra
ale żeby dzieci miały czterdzieści parę lat, to ja tego nie rozumiem
ten myszołów, co przyleciał na taras
machał głową w każdą stronę
a jakby ci tu wyrwać piórko?
ja mam sikorki
siedzą w kolejce
na wierzbie
jak sroka przyleci
dziobnie dwa razy i do widzenia
wyżerają pisklęta i jajka
czasem rozbijają się o okno
masuję im serduszko
łapkami ruszam
zamykaj koty bo myszy nie mogą zjeść
jak to na wsi
wisi
nasrane
kup tyle, że nie wiem
jestem za porządna
sprawdzam za piecem pod piecem
wrzeszczę: Andrzej myszy za tym workiem
przyszły dwa gargamele i mają w dupie
patrzą
mysz siedzi
następna siedzi
z dozownika miały, siedziały i jadły
zacznę dokarmiać kota, z całej wiochy przyjdą
ostatniego za głowę wyniosłam
bezczelnie wchodzą przez dziurkę
leżą
gargamele
i miaaałłłłłł
żadnego pożytku nie ma
ten tygrys ogromny wykastrowany
lata po drzewach
nie ma co jeść,
to ptaszka
krowy nie lubi
myszy zasuwają, a wy ptaki z piórami wpierdalacie
czas wyrosnąć i zabrać się do roboty
jak on wącha to twoje futro
ciesz się że nie byłaś norką
Dodane przez wiercipieta
dnia 18.04.2011 19:57 ˇ
7 Komentarzy ·
880 Czytań ·
|