wysoka
szczupła
bardzo nieśmiała
przychodzi do biblioteki szkolnej na każdej przerwie
bierze książkę
siada w fotelu
i znika
Klara nigdy nie znała ojca
matka uciekła gdy byla w zerówce
wychowują ją
babka - bez nogi prawie ślepa
z cukrzycą i wiecznymi pretesjami do świata
i dziadek - bywa dla niej czuły
lubi zwierzeta i płacze z bezsilności gdy nikt nie patrzy
dziewczynka kocha dziatka
jednak ta milość
nie wystarczy by usprwaiedliwić
niechciane życie
dlatego Klara
często udaje że jej nie ma
to jej magiczna sztuczka którą ćwiczy od lat
jest w tym naprawde dobra
tak dobra
że wielu popycha i depce Klarę
w przekonaniu że to powietrze
odrobina kurzu suchy naskórek
i roztocza
Dodane przez judyta13
dnia 05.03.2011 20:59 ˇ
10 Komentarzy ·
850 Czytań ·
|