Twarzą do ziemi i z powrotem
oczami do nieba
mrużę je: boblask
Bokiem obraca się ziemia, czy przodem?
bokiem wychodzą pchły i grzechy
Uruchamiam wiersz: słowa metodami:
bezwiersz, bezzwierz, bezkontakt,
bezporozumienie - stosuję - atom w strefrze zagrożenia
pustosłowiem, słowotokiem, zdaniem
Moje zdania są geometryczne
moje zdania są kwadratowe - mają własne kanty i szpice
Dwukropek jako sedno kosmosu - z tezą:
nie opiszę wam świata tymi słowami
ta przestrzeń jest wasza - dla waszych słów
bierzcie i krójcie
Dodane przez Zemena
dnia 01.03.2011 22:14 ˇ
2 Komentarzy ·
1129 Czytań ·
|