po tej stronie ołtarza gdzie niewiele widać
z tej tajemnicy co się staje ciałem
niewiele też się zmienia
życie obok słów
słowa zamienione w obrazy
okradają wyobraźnię wiary
że są rzeczy i sprawy w człowieku
które nawet poetów zaskoczą
po tej stronie ołtarza gdzie krzyż widać od czoła
kolejny adwent rozpoczyna oczekiwanie postu
aby się w nas dopełniła ta chwila
gdy się wreszcie uda do końca
zbliżyć do krzyża
bo właśnie tu pokory najmniej
bo właśnie tu miłość największa
wymaga wiary największej
po tej stronie ołtarza od nas zależy nasza miłość
Dodane przez kazek
dnia 02.01.2011 13:43 ˇ
1 Komentarzy ·
500 Czytań ·
|