ciążyłam w tobie ciałem
obcym prawie jak pasożyt
przykrą konsekwencją której nie chciałaś
ponosić
później awansowałam do roli pamiątki
przechowywanej by sąsiedzi mogli oglądać
nowe warstwy kurzu
dzisiaj oczekujesz przeprosin
za wszystkie kwiaty i laurki
których nie dostałaś
wybacz naprawdę nie wiedziałam jak
podziękować za naukę że nie warto umierać
bo nawet z perspektywy ziarenka w glebie
nie będę bardziej martwa
niż gdy kazałaś zapamiętać
że synonimem słowa matka
jest opór a nie oparcie
Dodane przez oliwkab
dnia 01.11.2010 03:02 ˇ
9 Komentarzy ·
776 Czytań ·
|