jak to możliwe aby dać się tak zwieść
poczuciu własnej wielkości
że niemożliwe stało się jawne
pełne nienawiści i głupiej pożądliwości
że trzeba było śmierci wielu milionów istnień
aby się przepełniła czara goryczy
choć pół wieku odeszło w zaprzeszłe
i powoli umierają zbawcy świata
ból i cierpienie w następne wpisane pokolenia
wciąż stawia to samo pytanie
jak to możliwe że świat na to pozwolił
aby dwa izmy zadały kłam ludzkiej mądrości
ślepota wnętrza bywa czasami objawem głupoty
ma to do siebie że sama z siebie tylko niweczy
to co udało się innym zbudować w trudzie
więc jeśli myślimy inaczej jesteśmy w będzie
my również mamy wpisane w życie to samo pytanie
jak to możliwe żeśmy dali się tak zwieść
Dodane przez kazek
dnia 17.10.2010 16:29 ˇ
3 Komentarzy ·
631 Czytań ·
|