prawda jest zawsze prosta
nie ma nic do ukrycia
nie musi tłumaczyć obiektywności
życie bierze jakie jest
i zawsze chce dla nas nowego
co w nas uprości widzenie
tylko niestety zły ma tę wiedzę
i zawsze pozwala nam wszystko dzielić
na cztery a nawet na siedem
jest w nas taka niemądrość odwieczna
że zamiast światła widzimy blask
w ciemności tracimy wiarę
w trudnościach gubimy miłość
cóż nieprawda jest taka ponętna
obleczona w jędrność oczekiwań
więc droga jest zawsze dłuższa
o kolejne rozwidlenie dróg
Dodane przez kazek
dnia 09.10.2010 13:48 ˇ
6 Komentarzy ·
581 Czytań ·
|