I
kamień jest kamieniem
niczego nie musi udawać
choć niemy zmienia historię
II
wobec tego co jeszcze przed
tajemnicą jest poezja dotyku
ja w tobie ty we mnie
i nie ma nic ważniejszego
III
wzajemność jest początkiem porozumienia
wobec tego stwierdzenia kręci się świat
tak mały w swojej istocie
że wciąż oddaje się iluzji
jakoby sam zaistniał ewoluował i zanikał
IV
twoje spojrzenie i czuły szept ma sens
gdy wzbudzi we mnie to samo pragnienie
wobec tego kocham cię niedoskonałością swoją
i jestem kochany ułomnością twoją
Dodane przez kazek
dnia 14.08.2010 21:08 ˇ
2 Komentarzy ·
541 Czytań ·
|