w drobnych gestach
w ciszy już po gdy odpoczywasz
w trakcie gdy jestem w tobie
przed gdy podziwiam twoją kobiecość
zawsze gdy patrzę na twoje zmęczenie
kocham cię przedziwnie
chwilą gdy jesteś wpisana w mój życiorys
przez wszystkie te lata
gdy dane nam było zbliżać się do siebie
codziennością
wiarą w te same możliwości
namiętnością aż po bezdech płuc
modlitwą pragnień w trakcie
oczekiwaniem aż stanie się w nas wieczne tak
miłość zawsze zaczyna się gestem
tym najmniejszym przejawem uczuć
gdy oczy wpatrzone zechcą widzieć więcej
niż tylko na odległość ciszy
tak naprawdę miłość jest ciszą
pomiędzy ciągłym brzmieniem wydarzeń
Dodane przez kazek
dnia 25.04.2010 06:20 ˇ
8 Komentarzy ·
579 Czytań ·
|