Jesteś zegarkiem mego czasu
Mała wskazówką przemijania
Sekundą potu na mej skroni
I amatorem zaczynania.
Jesteś czystą kartką wyobrażeń
Lekką, zwiewną nicią myśli
Spojrzeniem nikłym, prawie żadnym
Konserwatorem tego, co kiedyś.
Jesteś ciepłym, żywym uśmiechem
Obrazem pragnień i cichych zaklęć
Szeptem wśród koron mych zmysłów
I szalonym biciem serca.
Jesteś muśnięciem dłoni
I drżącą tego konsekwencją
Dobrem ukrytym w spokojnym głosie
Milczącym dialogiem siebie
Podmuchem zwierzeń w mych włosach
Moim jedynym ratunkiem
Jedynym przyjacielem
Odnalezionym spokojem, ukojeniem
Kolorem przyszłości, barwą duszy
Końcem, początkiem, wiarą, zaufaniem
Domem, schronieniem, zmartwychwstaniem.
Nieosiągalnością w pigułce marzeń.
Dodane przez kariness
dnia 11.04.2007 21:17 ˇ
9 Komentarzy ·
755 Czytań ·
|