Pośpiech w nicość i emocje
Pozostawiony sobie
Chwała na wysokości
Wszak chwała dłużna Tobie
Na wysokości, czego?
Przepraszam, że zapytam
"Rex Deus Absconditus"
Tabliczka tam przybita?
Pusta wielkość wszechświata
Z pustych atomów wzięta
Nad wszystko wychwalana
Przez wszystkich też przeklęta
Szare pomniki na cmentarzu
Nikt nie chce wiedzieć czyje
I świecy płomień na ołtarzu
Lecz co się za nim kryje?
Pośpiech w nicości i emocje
Pozostawione sobie
Chwała nam za dewocję
Wszak śniąc marzę o Tobie
Dodane przez Jacek Samoć
dnia 15.02.2010 07:00 ˇ
1 Komentarzy ·
583 Czytań ·
|