Motto
Cóż warte pałace
I złote powozy?
Na przeciw chaty
W której jest człowiek
Może przyjdzie czas
Że spotkamy się
Wśród łagodnych fal
Będę kochał Cię
Z dłonią w dłoni spacer
W krytej strzechą chacie
Zakończymy drinkiem
Siedząc przed kominkiem
A miedziane słońce
Tuż nad horyzontem
Prześle nam życzenia
Nocy wypełnienia
Księżyc sierpa rogiem
Gwiezdną noc otworzy
By niebem gwieździstym
Nasze ciała przykryć
Z dali dźwięk gitary
Do snu nas ułoży
Nawet będąc starzy
Poczujemy młodość
Gdy poranek przyjdzie
Poczujemy bryzę
Niosącą nadzieję
Zawsze, kiedy dnieje.
Stalowa Wola luty 2007r.
PiSi
Dodane przez pisiman50
dnia 05.04.2007 09:41 ˇ
7 Komentarzy ·
908 Czytań ·
|