do szczęścia mi wystarcza, że czasem przytulisz
Twój dotyk działa silniej niż paracetamol
na mój chroniczny ból istnienia.
wychodząc z kina, unoszę się metr nad ziemią
choć jedyne, co pamiętam tytuł filmu
i blask oczu w kolorze orzechów laskowych.
nie pytaj mnie nigdy jak pachną azalie
bo cały świat mi pachnie wonią Twojej skóry.
codziennie rano idę do łazienki
ociekając po drodze tymi samymi snami
i powtarzam sobie, że kiedyś Cię spotkam.
pod wierzbą płaczącą
w małym parku
nad stawem.
Dodane przez dorian
dnia 31.10.2009 21:05 ˇ
9 Komentarzy ·
921 Czytań ·
|