I.
Ciało kusi
Ciało dusi
Ciało nęci
Ciało kręci
Ciało z wiekiem
Ciałem bywa
Ciała z wiekiem nam ubywa
Tu marnieje
Tam wiotczeje
Wcześniej kusi
Teraz dusi
Ciało duszy domem stało
Dusza w niebie
W ziemi ciało!
II.
Niech Ci dzisiaj
Dom mej duszy
Niech żyznością mą Ci służy
Daj rozłożyć się wygodnie
Duszy ulecieć swobodnie
Niech przemija moje ciało
Smutna taka kolej rzeczy
Czas zaleczy wszystkie rany
Wszystko płynie
Przecież wiecie- tak to bywa w ludzkim świecie
Otrzyj łzę za moje ciało- ono wiecznym snem zaspało.
Dodane przez itamonika
dnia 19.10.2009 09:46 ˇ
11 Komentarzy ·
1315 Czytań ·
|