kiedyś było wyjątkowe
stało dumnie wśród innych
abstrakcyjnych pojęć
cicho szeptane
szybowało nad ziemią
dalekie od dna
wyrwane ze słownika
dawnych filozofów
i innych uczonych
postawione w zaszczytnym miejscu
idei i innych głupstw
codziennego użytku
stało się ciężkie
od nadmiaru znaczeń
nota bene
używane jako cukier
do herbaty podany o 6 rano
bądź telefon co 5 minut
zwyczajnie
oszukane
zajęło miejsce
w słowniku
wyrazów kłopotliwych
złotą nitką przewiązane
mocno trzyma się brzegu
nie szukaj
złoto czernieje
na chorym palcu
Dodane przez aschenn
dnia 27.03.2007 14:59 ˇ
5 Komentarzy ·
961 Czytań ·
|