zostać poetą dobrym i znanym
to jeszcze za mało
aby posiąść czytelność słów
zrozumienie ukryte między żebrami
aby móc przekonać innych o swojej racji
trzeba powoli i subtelnie
w zupełnej ciszy pragnień
przejść na drugą stronę poezji
gdzie miłość rządzi się swoim prawem
i tak nią zaskoczyć świat ludzkich odczuć
aby słońce o świcie dnia następnego
było w zenicie naszych oczekiwań
kto kocha poezją myśli poezją odczuwa
aby zostać człowiekiem dobrym
nie wystarczy zostać poetą znanym
trzeba jeszcze wierszem życia
zdać swój ostatni egzamin
Dodane przez kazek
dnia 13.09.2009 13:17 ˇ
4 Komentarzy ·
503 Czytań ·
|