Po raz kolejny klękam przed Tobą
Prosząc o zbawienie od bólu
Ale Ty wtrącasz mnie do grobu
Bo zsyłasz mi upadłą miłość
Modlę się o koniec cierpienia
Lecz Ty posyłasz swe Anioły Śmierci
By biczowały mnie jego imieniem -
Mnie samotną wśród cieni skrzydeł
Wołam do Ciebie o łaskę i ukojenie
Ale Ty znowu kierujesz go na moją drogę
Wraz z zastępami mściwych Aniołów
Które przebijają mi serce mieczami zagłady
Spowiadam się z grzechu miłości
I ślesz mi Anioła ze zranionymi skrzydłami
By mnie oplatał nimi mocno i na wieki
Lecz nie pozwalając wznieść się do bram Raju
Dodane przez persefona
dnia 13.09.2009 08:28 ˇ
5 Komentarzy ·
586 Czytań ·
|