Fortuna
Mam taki sen prawie co noc
że budzę się i że na jawie
dotykam jej kochanych rąk
i że zrywamy kwiaty w Stabie.
Dawniej pragnąłem jej
co dzień o życie z losem grając w kości
teraz niknący smutny cień na ścianie
tańczy w samotności.
Choć znów odeszła
wróci tu i wiem
obdarzy mnie względami
może to tylko piękny sen
jak echo
pieśni nad pieśniami.
Iluzjon
Prawdziwa miłość
pytają o nią dzieci
dorastając
nie wiedzą gdzie jej szukać
niektórzy wątpią czy istnieje
a szczęśliwcy
spotykając nie rozpoznają
albo mijają obojętnie
chyłkiem
spiesząc do kina
by przeżywać ostatni melodramat
na kolejnym seansie.
Dodane przez Mateusz Kielan
dnia 05.09.2009 10:41 ˇ
12 Komentarzy ·
636 Czytań ·
|