rzeka meandruje by powrócić do nurtu
zagubiony w tańcu możliwości myślę o pokoju
w którym dawno odłożoną książkę
ktoś otarł z kurzu ktoś inny przestawił
na stare półki położył nowe tomy
słowa których nie znam i nie wiem czy rozumiem
znaczenie wspomnień nostalgię za nieistniejącym
światem już mniejszym o tych kilka istnień
bliskich sercu drzew wycietych bez namysłu
nie da się zastąpić krótko przystrzyżoną trawą
i choćby płaska była przestrzeń wokół
wbija się w serce wonią kukurydzy myśl
wyjeżdżam
Dodane przez woody
dnia 24.03.2007 18:20 ˇ
11 Komentarzy ·
1003 Czytań ·
|